Friday 26 September 2014

BISKUT KAMELIA

BAHAN BAHAN

600 Gram Tepong gandum
600 Gram  Gula Icing
600 Gram Tepong Jagong
600 Gram  Tepong Custard
800 Gram Majerin
4 Nos Telor Ayam
8 Sudu besar Tepong Susu
1Sudu kecil  Vanilla
CARA CARA

Mula mula pukul majerin dan gula sehingga adunan sebati selepas itu masuk kan telor pukul sehingga mengembang dan simpan semua bahan bahan itu ,pukul sehingga adunan itu sebati ..ikut kehendak masing masing cara untuk acuan biskut ini...

BINGKA LABU

BAHAN BAHAN

4 Biji Telor
400 ml Santan
1/2 Cup  Susu Cair
2 Cup  Tepong gandum
1/2 Cup Susu pekat manis
Secubit Garam
60 Gram Butter (dicairkan)
2 Cup Labu Kuning ( direbus dan dihancurkan)

Cara cara
 Gaul Semua bahan bahan pukul sehingga sebati,guna acuan 8x8  bakar dalam ketuhar 350c selama 1 jam.
selepas itu biarkan sejuk,potong dan hidang .selamat mencuba