Tuesday 7 October 2014

Ayam Cashew Nut

 Bahan Bahan

A.1 Kilo  Dada Ayam (dihiris sebesa jari )
    1 Biji Telur
    250 Gram tepong Gandum
Cara Cara.
1.gaul ayam dengan telur ayam dan simpan perasa selepas itu di gaul dengan tepung pastikan jang terlalu tebal tepung melekat dengan ayam dan goreng setengah masak atau kekuningan angkat simpan tepi.

B.
   200 Grams Biji Gajus (yang sudah digoreng)
   1 Batang Carrot  (Direbus selepas itu di potong mengikut kehendak masing masing)
   1 Biji   Cili bulat (chilli manggala) (dipotong ikut sendiri)
    6 Ulas Bawang Puteh (dicincang Halus)

Cara Cara
 1.Panaskan Kuali dan tumis bawang sehingga naik bau
 2. masukkan semua bahan A dan B gaul
3.tuang kicap pekat dan oyster secukup nya dan juga perasa.
 selamat mencuba..................

 

No comments:

Post a Comment