Wednesday 8 October 2014

DONUT BERSALUT COKLAT

A. Donut
   BAHAN BAHAN
 500Grams  Tepung Gandum
 10  Grams  Serbuk Penaik ( Yeast)
 80  Grams  Gula Halus
 50  Grams   Majerin
 225 ML      Air

Cara Cara
1. masukkan semua bahan ke dalam mesin pengadun putarkan selama 15minit
2. angkat adun rehat kan 5 minit selepas itu acuankan  selepas di acuan rehat kan sehingga
   kembang dan apabila kembang baru di goreng.


B. Krim Coklat
    BAHAN BAHAN

1/2 Cup        Serbuk Koko
125 Grams   Butter
1/2  Cup       Gula Halus
 1    Cup       Susu pekat manis

Cara Cara

1. campur  semua bahan simpan kedalam periuk masak kan pastikkan menguna apai kecil kacau
   sehingga menjadi pekat dan apabila pekat letak ketepi biar kan suam dan celup separuh permukaan
   Donut . siap selamat mencuba.



No comments:

Post a Comment