Saturday, 4 October 2014
Yunani Isle Ayam
• 1 lemon, separuh
• tomato anggur 1 pain
• 1 (6 auns) jar Sicily diadu zaitun hijau, ditapis
• 1 sudu teh oregano segar dicincang
• 1 ulas bawang putih, cincang
• 1 sudu campur 2 sudu teh minyak zaitun, dibahagikan
• 4 (6 auns) tanpa kulit, dada ayam tanpa tulang mengurangkan kepada separuh $
• 4 sudu teh garam bebas perasa Yunani (seperti ini Cavender)
• tangkai oregano segar
penyediaan
1 Panaskan ketuhar kepada 400 °.
2.. Picit separuh 1 lemon, dan jus rizab. Nipis keping separuh lain lemon bersilang, dan suku setiap keping. Menggabungkan keping dibelah empat lemon, tomato, dan seterusnya 3 ramuan di dalam mangkuk sederhana; menambah 2 sudu teh minyak zaitun, dan melambungkan untuk menggabungkan.
3.. Taburkan kedua-dua belah ayam sama rata dengan perasa Yunani. Panaskan baki minyak 1 sudu besar dalam kuali yang tahan ketuhar yang besar di atas api yang sederhana tinggi. Masukkan ayam dan masak 2-3 minit pada setiap sisi atau sehingga perang keemasan. Keluarkan ayam dari kuali; menyimpan panas.
4. Tambah jus lemon terpelihara untuk menyorot, mengikis kuali melonggarkan bit perang. Tambah campuran tomato untuk pan, kacau perlahan-lahan.
5.. Letakkan ayam di atas campuran tomato, dan pan tempat di dalam ketuhar. Bakar pada 400 ° untuk 20 hingga 22 minit atau sehingga ayam dilakukan. Hiaskan dengan tangkai oregano, jika dikehendaki
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment