KULIT PIE
250GRAM MAJERIN
2TBSP GULA
SECUBIT GARAM
500GRAM TEPONG GANDUM
1BIJI TELOR
1/2 CUP SUSU SEGAR
INTI
100GRAM BUTTER(CAIR)
1/3CUP GULA
1/3 CUP SUSU MANIS
2 BIJI TELOR
2 CUP KELAPA PARUT(KERING)
1TSP ESEN VANILLA
CARA MEMBUAT KULIT PIE
ADUNKAN GULA DAN MAJERIN SEHINGGA SEBATI,MASUKKAN TEPONG ADUN SELAMA 3MINIT DAN MASUK KAN TELOR,ESEN VANILLA SEKEJAP SAHAJA SELEPAS ITU ANGKAT REHATKAN SELAMA 30MINIT..SELEPAS ITU GILING NIPIS MASUKKAN KEDALAM ACUAN
(PASTIKAN JIKA INGIN MENGILINGLAPISKAN DENGAN KERTAS MINYAK KEDUA-DUA BELAH BAGI MEMUDAHKAN UTK MENGILING)
CARA MEMBUAT INTI
CAMPURKAN SEMUA ADUNAN KEDALAM BESEN PUKUL SEHINGGA SEBATI SELEPAS ITU MASUK KEDALAM KULIT PIE,BAKAR DLM SUHU 150c SELAMA 45MINIT
No comments:
Post a Comment