Bahan-bahan:
500 gm daging - potong kecil-kecil(hiris kecil)
1 sudu makan kicap pekat
1 sudu makan kicap cair
½ sudu makan minyak bijan
4 cm halia – hiris halus
1 sudu kecil serbuk lada hitam
1 sudu makan minyak masak.
1 sudu makan sos tiram
1 sudu teh gula
garam secukup rasa
1 tangkai cili merah – hiris halus
Sedikit daun bawang - hiris
Cara penyediaan:
Perapkan daging lembu dengan kicap pekat, kicap cair, minyak bijan, halia dan serbuk lada hitam selama setengah jam.
Panaskan minyak masak dan masukkan kesemua daging bersama bahan perapan serta sos tiram dan gula. Goreng sehingga ayam masak. Masukkan garam secukup rasa jika kurang masin.
Tabur daun bawang dan cili merah sebelum dihidangkan.
500 gm daging - potong kecil-kecil(hiris kecil)
1 sudu makan kicap pekat
1 sudu makan kicap cair
½ sudu makan minyak bijan
4 cm halia – hiris halus
1 sudu kecil serbuk lada hitam
1 sudu makan minyak masak.
1 sudu makan sos tiram
1 sudu teh gula
garam secukup rasa
1 tangkai cili merah – hiris halus
Sedikit daun bawang - hiris
Cara penyediaan:
Perapkan daging lembu dengan kicap pekat, kicap cair, minyak bijan, halia dan serbuk lada hitam selama setengah jam.
Panaskan minyak masak dan masukkan kesemua daging bersama bahan perapan serta sos tiram dan gula. Goreng sehingga ayam masak. Masukkan garam secukup rasa jika kurang masin.
Tabur daun bawang dan cili merah sebelum dihidangkan.