A. Donut
BAHAN BAHAN
500Grams Tepung Gandum
10 Grams Serbuk Penaik ( Yeast)
80 Grams Gula Halus
50 Grams Majerin
225 ML Air
Cara Cara
1. masukkan semua bahan ke dalam mesin pengadun putarkan selama 15minit
2. angkat adun rehat kan 5 minit selepas itu acuankan selepas di acuan rehat kan sehingga
kembang dan apabila kembang baru di goreng.
B. Krim Coklat
BAHAN BAHAN
1/2 Cup Serbuk Koko
125 Grams Butter
1/2 Cup Gula Halus
1 Cup Susu pekat manis
Cara Cara
1. campur semua bahan simpan kedalam periuk masak kan pastikkan menguna apai kecil kacau
sehingga menjadi pekat dan apabila pekat letak ketepi biar kan suam dan celup separuh permukaan
Donut . siap selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment