Tuesday, 7 October 2014

Seafood Oriental

 Bahan Bahan
 1 Kilo   Sotong
 2 Keping Fish Cake
 1 Paket Crab Stick
 1 Tangkai Serai (Cincang Halus)
 6 Ulas Bawang Puteh (Cincang Halus)
 4 Ulas Bawang Merah (Cincang Halus)
 1 Tin Young Corn  (dipotong mengikut kehendak masing masing)
 100 Grams Kulat Hitam ( Black Mushroom) Direbus sehingga lembut Dipotong dua
 1 Biji  Carrot ( Potong mengikut kehendak masing masing
 Oyster
 Kicap Pekat
 Serbuk Lada Hitam
 Perasa

Cara Cara
1.Panas kan kuali dan tumis bawang dan serai sehingga naik wangi.
2.masukkan sotong,crab stick dan fish cake gaul sehingga separuh masak masuk kan sayur.
3.simpan oyster sos dan kicap kacau sehingga hampir masak dan masuk kan lada hitam dan perasa.

No comments:

Post a Comment