Tuesday, 22 May 2012
PIE APPLE
KULIT PIE
250GRAM MAJERIN
2TBSP GULA
SECUBIT GARAM
500GRAM TEPONG GANDUM
1BIJI TELOR
1/2 CUP SUSU SEGAR
INTI(A)
8 BIJI APPLE HIJAU(SEBIJI APPLE DI BELAH LAPAN)
2/3CUP GULA
1/2 TSP SERBUK KAYU MANIS
2TBSP TEPONG JAGUNG
CARA MEMBUAT KULIT.
ADUNKAN GULA DAN MAJERIN SEHINGGA SEBATI,MASUKKAN TEPONG ADUN SELAMA 3MINIT DAN MASUK KAN TELOR,ESEN VANILLA SEKEJAP SAHAJA SELEPAS ITU ANGKAT REHATKAN SELAMA 30MINIT..SELEPAS ITU GILING NIPIS MASUKKAN KEDALAM ACUAN
(PASTIKAN JIKA INGIN MENGILINGLAPISKAN DENGAN KERTAS MINYAK KEDUA-DUA BELAH BAGI MEMUDAHKAN UTK MENGILING)
CARA MEMBUAT INTI
MASUK SEMUA BAHAN (A) KEDALAM BESEN GAUL SEBENTAR SELEPAS ITU SIMPAN KEDALAM ACUAN YG TELAH DI LETAK KULIT PIE DAN TUTP BAHAGIAN ATAS DENGAN KULIT PIE JUGA..BAKAR SELAMA 45MINIT DALAM SUHU 150c
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment