Sunday, 26 October 2014
ayam lemon
BAHAB BAHAN
(A)1kilo paha ayam dibuang tulang
1tsp serbuk lada hitam
1tsp garam
tepung gandum untuk mengaul ayam.
cara cara .
1.gaul isi paha ayam dengan garam dan lada biarkan 15minit selepas itu
gaulkan dengan tepung sebelum di goreng.
2. goreng sehingga masak biarkan sejuk
3. potong selebar ibu jari. letak tepi.
(B) 2 biji lemon di ambil jus nya(parut kulit lemon )
tepung kastard
600ml air
cara cara
jerang air didalam periuk bila mendidih masukkan jus dan kulit lemon yang di parut ,simpan perasa
sedikit stock ayam ,ambil tepung kastard (bancuh tepung kastard dengan air) tuang perlahan lahan
hingga sos lemon menjadi pekat.
selepas itu baru dicurahkan ke atas ayam tadi.
hiasan mengikut kesukaan masing masing.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment